Choď na obsah Choď na menu

Dorast, 1. jarné kolo:

V. Klíž - Slávia Chrenovec 1:3

Na zápas prvého jarného kola cestovali naši dorastenci do vzdialenej obce radšej s 2 hodinovým predstihom a to sa zo začiatku zápasu prejavilo aj na ich výkone. Na prvý jarný zápas nastúpili v najsilnejšej zostave akú mali k dispozícii. Ale zo začiatku to tak nevyzeralo. Domáci začali aktívne, presadzovali sa v súbojoch a vytvárali si aj šance. Nebezpečný bol hlavne priamy kop, skoro od polovice ktorý napadne pripomínal ten zo zápasu proti Kamencu, ale tentoraz bol brankár Ľahký pozorný a strelu vytlačil na roh. Domáci potom aj ďalej tlačili. Po rohovom kope sa domáci dostali až k hlavičke, brankár Ľahký ju vyrazil len pred seba kde dotieravý hráč domácich pohotovo dorazil, ale radosť z gólu im zobral Ľahký M. ktorý vyhral dôležitý hlavičkový suboj na hranici päťky. Domáci sa potom už k vážnejšej šanci nedostali, práve naopak, udreli hostia. Po skvelom protiútoku a strele Vojtka dorazil vyrazenú loptu do siete Uličný. Hostia sa v prvom polčase ešte raz radovali z gólu, tentoraz po skoro totožnej akcii loptu do siete dopravil De Abreu, ale čiarový rozhodca nepochopiteľne odmával ofsajd. Tímy odchádzali do šatní za stavu 0:1. Na druhý polčas vybehli hráči Slávie s úmyslom udržať a aj zvýšiť vedenie. To sa im aj podarilo keď Vojtko upravil na 2:0 pre Sláviu. Po tomto góle hráči Slávie ovládli ihrisko a mali veľa šancí na zveľadenie výsledku. To sa im ale podarilo až po vynútenom striedaní, keď ihrisko opustil Ľahký M. a nahradil ho žolík Šovčík, ktorý 10 sekúnd po svojom príchode strelil 3 gól hosti, a svoj prvý v tejto sezóne za čo je dlžní basu:). Potom ešte hráči Slávie nevyužili dve skvelé príležitosti na skórovanie keď najskôr Vojtko trafil tyč, a po ňom zlyhal v koncovke aj Gilan. To sa im vypomstilo o pár minút. Najskôr domáci nepremenili pokutový kop, keď fauloval Trgiňa. Ale o pár minút už boli domáci úspešný. Krásnou hlavičkou upravili na konečných 1:3. Po tomto momente sa zápas už len dohrával, ani jedno mužstvo si už nevytvorilo gólovú šancu.

Slávia Chrenovec: Ľahký P. - Horár - Gilan - Lacko - Dubský - Uličný - De Abreu - Ondrisek - Trgiňa(Podolec) - Ľahký M.(Šovčík) - Vojtko

Povedali po zápase:

Blažej Ľahký (tréner Slávie): Spokojný som len zo ziskom 3 bodov, ale nie z predvedenou hrou.

Ivan Vojtko(kapitán Slávie): Mali sme pomalší štart do jarnej časti, v prvom polčase sme nehrali veľmi dobre, ale podarilo sa nám streliť jeden gól.V druhom polčase sme zlepšili hru a aj zvýšili svoj náskok. Mali sme aj šťastie keď súper nepremenil vymyslenú penaltu. Myslím si že dobrý výkon podal Peťo Uličný ktorý jeden gól dal a na dva prihral. V obrane sme sa mohli spoľahnúť na vždy kvalitného Mira Dubského a parkrát nás podržal aj brankár.

Martin Lacko(hráč Slávie): Zápas z našej strany poznačila nervozita, veď to bol prvý zápas po zimnej prestávke. Začiatok zápasu sa niesol v rozharanom duchu, každý sa bál zakončiť. Našťastie sa nám ako prvým podarilo otvoriť skóre zásluhou Peťa Uličného aj keď to bol gól zo série šťastných ale aj také sa rátajú. Do druhého polčasu sme nastupovali s cieľom udržať náskok, čo sa nám aj podarilo. Potom ešte pridali svoje góly Ivo Vojtko a Janči Šovčík. Kedže domácim sa podarilo ešte skorigovať na konečných 3:1, odvážame si 3 cenné, zaslužené ale aj povinné body.